Kladdig chokladkaka med chokladkräm


Läcker tårta med härligt krämigt innehåll!

Ingredienser
4 dl Hasselnötter
2,5 dl urkärnade Dadlar
1 dl Kakao
1 tsk Vaniljpulver
0,5 dl Honung
1 nypa Flingsalt
Eventuellt en skvätt Vatten

Chokladkräm
4 Avokado
1 dl Kakao
0,5 dl Honung

Serveringsförslag: Physalis eller andra bär

Gör så här
1. Mixa nötterna fint.
2. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom vatten. Mixa till en slät smet och tillsätt eventuellt lite vatten beroende på hur kladdig du vill ha den.
3. Tryck ut smeten i en springform, gärna med bakplåtspapper i botten och ställ svalt.
4. Mixa avokado, kakao och honung till en slät kräm.
5. Bred krämen på kakan. Dekorera eventuellt med bär. Ställ svalt fram till servering.