Köttfärslimpa



4 portioner

Ingredienser
3 Tomater
1 Gul Lök
1 Morot, grovt riven
2 Vitlöksklyftor, pressade
4-6 Soltorkade tomatskivor
0,5 dl färska Örter, exempelvis mejram, timjan, oregano
2 msk Kokosmjöl
1 Ägg
500 g Köttfärs
300 g Bacon/ Sidfläsk, tunt skuren

Serveringsförslag: Ugnsgratinerade Tomathalvor och Vitlök, Rårörda Lingon, Blomkålsris, Grönsallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa tomater, lök, morot, vitlök, soltorkade tomater, örter, kokosmjöl och ägg länge.
2. Tillsätt köttfärs och mixa till en slät smet.
3. Forma en limpa av köttfärsen och linda in den i bacon.
4. Lägg köttfärslimpan i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen långt ner i 1-1,5 timma. Ös gärna limpan några gånger. Låt svalna något innan den skärs upp i skivor.