Key lemon pie med blåbär


Ingredienser
2 dl Mandlar
2 dl Hasselnötter
100 g Syrat Smör eller Smör, smält
Ca 1 msk Honung
1 tsk Kanel
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Oprocessat Salt

Lemoncurd
8 Äggulor
4 Citroner, rivet skal av och saft
Ca 2 msk Honung
1 nypa Oprocessat Salt
200 g Syrat Smör eller Smör, smält

4 dl Blåbär

Garnering: Citronmeliss

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa mandlar och hasselnötter grovt.
3. Rosta mandlar och nötter i en torr stekpanna.
4. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform.
5. Grädda i ca 10 minuter. Ställ svalt.
6. Värm äggulor, honung, salt och citron i en kastrull försiktigt under omrörning tills det tjocknar.
7. Droppa i smöret under omrörning. Låt svalna.
8. Bred lemoncurden över pajskalet. Häll blåbären över. Garnera med citronmeliss och servera!